İzmit Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı 100. yıl kutlamaları kapsamında,  “Zaferin 100. Yılında” yağlı boya sergisini Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde yurttaşla buluşturdu.

“Zaferin 100. Yılında” yağlı boya sergisi, Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılış törenine; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Sanat Evi Derneği Başkanı Ayşe İlter ve dernek üyeleri, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, İKM Başkanı Murat Öztürk, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur ve sanatseverler katıldı. 

Açılıştan önce konuşma yapan Başkan Hürriyet, şunları söyledi:

“Bugün 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılında, Kocaeli Sanat Evi Derneği işbirliğiyle açılışını gerçekleştireceğimiz; Milli Mücadele dönemindeki o zorlu yılları bize sanatla anlatan, ‘Zaferin 100. Yılında’ yağlı boya sergisine hepiniz hoş geldiniz. Ben de heyecanla görmek için sabırsızlanıyorum. Bütün İzmitlileri bu güzel sergiyi görmeye, gezmeye, o yılları bir kez daha hissetmeye davet ediyorum. 

“SANAT, MİLLET İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURDUR”

Sanat, bir millet için vazgeçilmez bir unsurdur. Milleti millet yapan tüm değerleri bünyesinde toplar, yoğurur ve milli bilincin oluşmasına yardımcı olur. Buna binaen de Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ derken aslında çok değerli bir söz söylemiştir. Kurtuluş Savaşı’nda sanatçılar, Millî Mücadele ruhunu genç kuşaklara aktararak ölümsüzleştirdi. Günümüzde de bu çalışmaların sanat bağlamında sürdürülmesi, genç kuşaklarda tarih bilincinin ve vatan sevgisinin oluşmasına vesile oluyor.

“MİLLİ MÜCADELE RUHUNU GELECEK NESİLLERE AŞILAYACAK BİR SERGİYİ AÇIYORUZ”

İşte şimdi biz tam da o olması gereken Milli Mücadele ruhunu gelecek nesillere aşılayacak bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu bakımdan hayat damarlarımızın kopmaması için ‘Zaferin 100. Yılında’ yağlı boya sergisini çok ama çok önemli buluyorum. Büyük Zafer’imizin 100. Yılını ve Zafer Bayramı’mızı bir kez daha kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanları uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımızı gazilerimizi bir kez daha huzurunuzda saygı ve minnetle anıyorum.” 

Kocaeli Sanat Evi Derneği Başkanı Ayşe İlter ise “Sergiyi hazırlama sürecinde bizler hem duygulandık hem gururlandık hem de kendi tarihimizi öğrendik. Bu sergi, derneğimizin koleksiyon sergisi ve önümüzdeki sezon yenilerini yapmak üzere çalışmalarımıza başlayacağız. Bugün burada bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.