Belediye, 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulünün 88. yıl dönümünde, Kocaeli’nde görev yapan kadın muhtarları Gülümse Kafe’de düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi. Etkinliğe; İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın ve Sibel Solakoğlu’nun yanı sıra İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Sinem Gülenç de katıldı. 

Programda muhtarlara seslenen İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın, “Bugün, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği günün yıl dönümü. O döneme baktığımızda dünyada bu konuda öncü bir ülkeyiz ve bunu da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Siz muhtarların yaptığı iş çok kıymetli ve çok özel. Parayla ölçülebilecek bir karşılığı yok. Bu yüzden sizlere emekleriniz ve çalışmalarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum. Hepinizin yüreğine ve emeğine sağlık” dedi. 

Yalçın’ın ardından söz alan bir diğer Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu ise “Sizler yerel yönetimde birer rol modelsiniz. Lütfen kendinizin kıymetini bilin. Biliyorum ki çok emek harcadınız ve harcamaya devam ediyorsunuz. Ben çabalarınız için sizleri ayrı ayrı takdir ediyorum. Kadınların, karar mekanizmaları içerisinde var olma mücadelesinin yereldeki ilk adımısınız. Çok tebrik ediyorum hepinizi” diye konuştu. 

Muhtarlara, düzenlenen yemek programının ardından ‘süper meyve’ olarak adlandırılan Aronya fidesi ve etkinliğe özel hazırlanan hediyelerden takdim edildi.