İzmit Belediyesi, anaokulu ve ilkokula giden öğrenciler için hayata geçirdiği beslenme saati uygulamasının ilk adımını Topçular Mahallesi’nde attı. Çocuklara beslenme çantalarını teslim eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Her çocuğumuzun günde bir öğün de olsa sağlıklı ve kaliteli beslenmesini istiyoruz. Başlattığımız bu projeyi yaygınlaştırmayı umuyoruz” dedi.
İzmit Belediyesi, çocukların günlük beslenme masrafları konusunda ailelere destek olmak ve öğrencilerin bir öğün de olsa kaliteli ve sağlıklı yemek yiyebilmelerini sağlamak amacıyla beslenme saati uygulamasını başlattı. Proje kapsamında pilot okul olarak seçilen Topçular İlkokulu’na giden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine beslenme çantalarını teslim etti. 
AİLE BÜTÇESİNE KATKI SUNABİLMEK İÇİN
Başkan Hürriyet, Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci ve Topçular Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar ile birlikte öğrencilere, İzmit Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan beslenme çantalarını verdi.
Okul ziyareti sonrası proje ile ilgili bilgi veren Başkan Hürriyet, “Aile bütçesine bir nebze de olsun katkı sunabilmek ve çocuklarımızın sağlıklı beslenebilmesi adına bu uygulamayı başlattık” dedi. 
"ÇOCUKLARA DESTEK OLABİLMEK ADINA"
Başkan Hürriyet, başlattıkları uygulamayla ilgili şunları söyledi:
“Faydalı bir projenin ilk adımını atmak üzere bir pilot uygulama başlattık. Özellikle birden fazla okuyan çocuğu olan aileler için çocuklarının günlük beslenme masrafı ne yazık ki ciddi anlamda zorluk oluşturuyor. Bu da tabii ki aile bütçesini ciddi olarak yoruyor. Biz de aile bütçesine bir nebze de olsun katkı sunabilmek, çocuklarımın zihinsel ve bedensel gelişimlerine destek olabilmek için beslenme saati uygulamasını başlattık.
“BU BİR BAŞLANGIÇ”
Bu sene hayata geçirdiğimiz Aşevi’nde gıda mühendislerimiz, uzman aşçılarımız ve çalışan arkadaşlarımızın titizlikle hazırladıkları kek, börek ve pizza gibi ürünlerden oluşan bir beslenme çantası oluşturduk. Yanına da meyve ya da meyve suyu gibi destek ürünler koyduk. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin desteğiyle anaokulu ve ilkokulu öğrencilerimize dağıtımını gerçekleştirdik. Bu bir başlangıç projesi. Bir ilk adım.
"KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"
Bu projemizin sürdürülebilir ve daha kapsamlı olabilmesi, diğer okullara da yaygınlaştırılabilmesi için İzmit Kaymakamlığımızdan ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden randevular aldık. En kısa sürede proje dosyalarımızla makamlarını ziyaret ederek projemizi paylaşacağız. Yereldeki sosyal adaleti güçlendirmek için projemizi diğer kamu kurumlarıyla eş güdümlü ve dayanışma içerisinde olarak gerçekleştirmek istiyoruz. 
“UMUYORUZ Kİ OLUMLU SONUÇLAR ALIRIZ”
Umuyoruz ki bu ziyaretler sonrasında İzmit’teki öğrencilerimizin refah ve mutluluğunu destekleyici olumlu sonuçlar alırız. Çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak beslenme saati uygulamasını inşallah yaygınlaştırırız. Bugün sağlıklı ara öğün dağıttığımız okulumuzda öğrencilerimizin yüzlerinde oluşan tebessüm bizleri çok mutlu etti. 
“ÇOCUKLARIMIZ AÇ KALMASIN DİYE”
Çocuklarımız aç kalmasın, sağlıklı beslenebilsin, derslerine zihin açıklığıyla çalışabilsin diye günde bir öğün de olsa beslenmelerine destek olalım istiyoruz. Bu amaçla İzmitli çocuklar sağlıklı büyüsün, sıra arkadaşının yediğine imrenir gözle bakmasın diyerek projemizi bugün pilot uygulama olarak Topçular Mahallesi’ndeki okulda başlattık. 
“ÇOCUKLARIMIZA AFİYET OLSUN”
Hayırlı olmasını diliyorum. Yaygınlaştırmayı umuyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızla iş birliği içerisinde projenin yaygınlaştırılması için de elimizden geleni yapacağımızı beyan ediyoruz. Bütün çocuklarımıza afiyet olsun.”