‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle sömestir tatilinde altı antrenör ve bir cankurtaran eşliğinde yüzme öğrenen 7-14 yaş arası 125 çocuğa sertifikaları düzenlenen törende takdim edildi. Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Kapalı Yüzme Havuzu’ndaki törene İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. 

Programda konuşan Ağa, “İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in selamını getirdim. Kendisi burada olmayı çok istiyordu. Fakat programının yoğunluğu yüzünden aramızda olamadı. Üç senedir devam ettiğimiz eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek. Duyarlı ailelere, çocuklarını spora yönlendirdiği için kurumum adına teşekkür ediyorum. Çocuklarınız lütfen sporu bırakmasın. Spora devam etsinler” dedi.

25 SPORCU LİSANS SAHİBİ OLDU

Tamamlanan bir aylık eğitimin ardından 25 sporcu, İzmit Belediyespor yüzme takımına seçilip, kulüp bünyesinde lisanslı sporcu olarak müsabakalara katılabilme hakkı kazandı. Yüzme takımına seçilen sporcular, hem İzmit’i hem de Kocaeli’yi il dışındaki müsabakalarda temsil etme hakkına sahip olacak.