İçişleri İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 79'a yükseldiğini duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 79, yaralananların sayısının ise 962 olduğu belirtildi. Yaralananlardan 743'ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 219'unun ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir'de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

1120 ARTÇI GERÇEKLEŞTİ

Cuma günü 14.51'de gerçekleşen 6.9'luk deprem sonrası Türkiye adeta İzmir'e ağlıyor.  6,9'luk depremin sonrasında, bazılarının şiddeti 4'ten büyük olmak üzere, toplam 1120 artçı sarsıntı yaşandı.

SAKOM: 219 YURTTAŞIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

SAKOM’dan alınan bilgilere göre “79 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 962 yurtaşımızdan 743’ü taburcu edilmiş olup, 219 yurttaşımızın tedavisi devam etmektedir" denildi. Ayrıca İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütüldüğü aktarıldı. Yerin 16.54 km altında gerçekleşen ve merkez üssü Seferihisar olarak kaydedilen şiddetli sarsıntının bilançosu her geçen dakika gözler önüne serilmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve birçok sivil toplum kuruluşunun arama kurtarma çalışmalarında zamanla yarışı sürüyor.

8 BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Depremde ağır hasar gören toplam 17 bina ile başlatılan, dün 8 binada yoğunlaşılan arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmak için zamana karşı mücadele veriliyor. Çalışmaların ikinci gününde 16 yaşındaki İnci Okan ve 55 yaşındaki Ahmet Çitil'in yaralı olarak ulaşıldığı Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında, beton parçalarının arasında yardım bekleyenlere ulaşmak için hassas bir çalışma yürütülüyor.