İzmir Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentteki kamu binalarına girişte vatandaşlara HES kodu sorgulamasının yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

İzmir Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. İzmir Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentteki kamu binalarına girişte vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının yapılmasına karar verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında ayrıca “HES kodu olmayan vatandaşlarımıza sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması veya e-Devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.
  • HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.
  • HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.
  • HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.