İzmir depremi konusunda yaptığı uyarılar bugün gerçekleşen Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem sonrası katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, "Yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Depremde yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiç bir ünlünün, zengin kişinin enkaz altında çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur" dedi.

İzmir depremi konusunda yaptığı uyarılar bugün gerçekleşen Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem sonrası katıldığı FOX TV’de Selçuk Tepeli’nin yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, "Yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Depremde yoksullar ölür, zengiler ölmez. Hiç bir ünlünün, zengin kişinin enkaz altında çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur" dedi. Prof. Dr. Ercan geçtiğimiz haftalarda Ege Denizi’nde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin 7 büyüklüğündeki depremin ayak sesleri olduğunu belirterek “Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimi depremden etkilenir” demişti. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1322234530439245826

NE OLMUŞTU?

Kandilli Rasathanesi, saat 14.51’de merkez üssü Ege Denizi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,1 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.