İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı içinde İZBETON AŞ ile yapılan protokol kapsamında inşasına başlanan 3'üncü etap konut projesindeki 300 metrekarelik bir bölümün, yapılan tespitler sonucu yıkımına karar verildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Karşıyaka ilçesindeki "Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Revizyon İmar Planı" doğrultusunda 5 ayrı etapta çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Projenin 3 ve 4'üncü etapları için 29 Aralık 2020'de Büyükşehir Belediyesi ile belediyenin iştiraki İZBETON AŞ arasında yapılan protokolle yapım sürecinin başlatıldığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bütün kentsel dönüşüm projelerinde yapı güvenliğini ön planda tutarak bilimsel kontrol ve denetim mekanizmalarını işlettiği vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan Örnekköy 3'üncü etap kapsamındaki bir imalata ilişkin yapılan uygulama da bu titiz çalışmanın ve sağlıklı işleyen kontrol mekanizmasının sonucudur. İzmir Büyükşehir Belediyesi adına şantiyede kontrolör olarak görev yapan personelimizin hassasiyeti doğrultusunda, 48 bin metrekare inşaat alanı olan 3'üncü etap içinde 300 metrekarelik bir imalat mühürlenmiş ve gerekli onayların ardından söz konusu bölümün yıkılmasına karar verilmiştir."

Olayın, İzmir Büyükşehir Belediyesinin projelerdeki kontrol görevini son derece hassas ve sağlıklı şekilde yerine getirmesinin bir örneği olduğu savunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde çokça görüldüğü şekilde üzerini örtme, sümen altı etme gibi uygulamalara İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yer verilmesi söz konusu değildir. İmalatın hızı nedeniyle ortaya çıkan bir iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorun hızla çözüme kavuşturulmuştur. Kentsel dönüşümün tüm süreçlerinde olduğu gibi imalat aşamasında da vatandaşımızın mal ve can güvenliğini temin etmek temel görevimizdir."