İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilim, kültür ve sanata dair etkinlikleri buluşturduğu kitap kafeler gençlerin uğrak noktası oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi; APİKAM, Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi, Konak Metro İstasyonu ve Seferihisar Hıdırlık Mahallesi’nde açılan kitap kafelere yenisini ekleme kararı aldı. Cumhuriyet’in 100. yılında kitap kafelerin sayısını 10’a çıkaracaklarını aktaran İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Ersen, şunları kaydetti:

"KİTAP KAFELERİN AÇILACAĞI İLÇELERİMİZ ARASINDA BUCA, BORNOVA VE ÇİĞLİ VAR"

“6 ay önce kitap kafelerimizi açmaya başladık. Gençlerimize ve öğrencilerimize hem ders çalışabilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir ortam sağladık. Gençler tarafından da kitap kafeler çok sevildi. Haftanın her günü gençler bu mekanları tercih ediyor. Biz de bu duruma kayıtsız kalmadık ve kitap kafelerin sayısını 10’a çıkarmaya karar verdik. Modern pek çok kafenin açıldığı bu dönemde gençlerin kitapla bağının kopmamasını sağlayacağız. Kitabın gündemde olması çok kıymetli bir şey. Kitap kafe bu açıdan çok önemli bir iş. Eylül ayına kadar yeni kitap kafeleri açarak bize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. Yeni kitap kafelerin açılacağı ilçelerimiz arasında Buca, Bornova ve Çiğli var.”

Büyükşehir'in mevcut kitap kafelerinden yararlanan öğrenciler ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Heja Deniz Kılıçarslan: “Kitap kafeler açıldığından beri APİKAM’da ders çalışıyoruz. Kütüphaneler çok kalabalık ve buradaki gibi bir ortam yok. Gayet verimli oluyor bizim için. Buca’dan buraya geliyorum Yol biraz uzun oluyor ama burası için değiyor. Arkadaşlarımla birlikte burada motive oluyorum. Bilemediğimiz şeyleri birbirimize soruyoruz.”

-Mustafa Tatlıkan: “Bir iki aydır kitap kafeleri tercih ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesini hissediyoruz. Metroya yakın, ulaşımı kolay, güvenlikli bir ortam var. Canımız kahve ve çay istediğinde uygun fiyata buradan alıyoruz. Burayı çok seviyoruz.”

-Gizem Bozgül: “Kitap kafeler çok iyi. Bu kadar uygun fiyatlı kahvelerin olduğu ve gün içerisinde öğrencilerin vakit geçirebileceği ortamlar yok. Merkezi yerlerde olması çok iyi.”