İZMİR (AA) - İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, 2 Nisan'da yapılacak seçimlerin Bulgaristan Türkleri için çok önemli olduğunu belirterek bu ülke vatandaşlarını sandığa davet etti.

Nursoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bulgaristan genel seçimlerinin 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini, Ege Bölgesi'nde de toplam 22 sandıkta oy verme işlemi yapılacağını bildirdi.

Oy kullanma işleminin saat 07.00'de başlayacağını, 20.00'ye kadar süreceğini aktaran Nursoy, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarını ülkelerine sahip çıkmaya çağırdıklarını söyledi.

Nursoy şöyle konuştu:

"2 Nisan'da Bornova'da 5, Menderes'te 4, Buca'da 3, Gaziemir Sarnıç'ta 3, Aliağa, Urla, Seferihisar, Uşak, Aydın, Fethiye ve Marmaris'te birer sandık olacak şekilde Ege Bölgesi'nde toplam 22 sandık kurulacak. Bulgaristan'da istikrarın sağlanması için vatandaşları oy kullanmaya davet ediyoruz. Hükumet görüyoruz ki bizler olmadan kurulamıyor. O sebepten dolayı 2 Nisan seçimleri Bulgaristan Türklerinin geleceği için çok önemli. Bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz."