İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik Rize'deki saldırı girişimini dokuz8HABER ekranlarında değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı Erhan Usta, “Erdoğan apaçık bir şekilde Akşener'i tehdit ediyor. Bunun nedeni kaybediyor olmalarıdır. Bundan sonra çok daha kötü şeyler olabilir” diye konuştu.

dokuz8GÜNDEMKARADENİZ Programı’nda, Gazeteci Mehmet Yazıcı'nın konukları İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta İle Türkiye Sağlık-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu oldu. Erhan Usta, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Rize'de yapılan saldırı girişimi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akşener'e yönelik sözlerini değerlendirdi.

“ERDOĞAN ARTIK TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMİYOR”

Usta'nın dokuz8HABER canlı yayınında aktardıkları şu şekilde: “Genel başkanımıza yapılan çok net organize edilmiş bir provokasyondur. Kimse bizi HDP ile yan yana getirmeye çalışmasın. AK parti teşkilatları tarafından bu provokasyonlar organize ediliyor. Erdoğan apaçık bir şekilde Akşener'i tehdit ediyor. Bunun nedeni kaybediyor olmalarıdır. Erdoğan'ın açıklamaları kaybettiklerini gösteriyor. Bundan sonra çok daha kötü şeyler olabilir. Erdoğan'ın açıklamaları Türkiye siyasi tarihine geçecek kadar tehditvari ve çirkin açıklamalar. Erdoğan'ın bu açıklamaları aslında çok net olarak suçtur. Türkiye artık yönetilemiyor. AKP tarafından Türk devleti yıpratıldı. Kurumlar yıpratıldı. AKP çok ciddi yolsuzluğa bulaştı.

“PEKER'İN AÇIKLAMALARI KARŞISINDA PİŞKİN BİR TAVIR VAR”

Sedat Peker'in açıklamaları karşısında pişkin bir tavır var. Erdoğan kritik zamanlarda hep susuyor. Sedat Peker'in açıklamaları karşısında Soylu derhal istifa etmelidir. Türkiye bağırsaklarını temizlemeli.”

“İKTİDAR BİZİMLE DEĞİL REKTÖRLÜKLE GÖRÜŞÜYOR”

Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı İrfan Kalyoncu ise şunları söyledi: “19 Mayıs'ta işçilerin yaşadığı ciddi sorunlar var ve uzun süredir anlaşamıyoruz. Asgari ücrete çalıştırmak istiyorlar. İşçilerimiz hayatlarını sürdürebilecekleri insanca bir ücret istiyor. İşçiler ve memurlar arasındaki maaş farkı adaletli değil. İşçiler alın terlerinin karşılığını istiyor. İşçiler bu ücretle evlerini geçindiremiyor. İktidar partisinden bizimle görüşen işçilerle görüşen olmadı ama rektörle görüşenler olmuş.” https://www.youtube.com/watch?v=_RNpn--tvqQ