CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Alevi kimliği sünniler için endişe" ifadesi nedeniyle bir video paylaşarak özür dileyen İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etmişti. Oral, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek tepki çeken sözleri için "Sayın Kılıçdaroğlu da bu konuda kırpılmış, çarpıtılmış bir ifade olduğunun farkındadır." ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Oral şunları söyledi:

"Yapılan o spekülasyonun, birtakım havuz medyasının diyeyim yapmış olduğu yanlış anlamaların bilgi kirliliğine neden olduğuna dair bir değerlendirmede bulunduk. Çok güzel bir karşılama oldu. Nezaketen çok değerliydi. Gösterdiği nezaket için çok teşekkür ediyorum. Bütün açıklamalara videomda yer verdim.

Sayın Kılıçdaroğlu da bu konuda kırpılmış, çarpıtılmış bir ifade olduğunun farkındadır. Ben tamamen söylüyorum ki bizim Millet İttifakı'mızdan sayın genel başkanlar kimi aday gösterirse ben ve benim arkadaşlarım sonuna kadar onunla beraber olacağımızı söylemek isterim. "

AKŞENER, ÖZÜR DİLEMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ankara milletvekilimiz, Halil İbrahim Oral milletvekilimiz, bir konuşma yaptı. Tevil etmeye çalışmayacağım. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi, kim için olursa olsun, şiddetle reddediyorum. Ve Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum” açıklamasını yapmış, Oral Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.