İYİ Parti Grup Başkanvekili Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı üslubu eleştirdi. Dervişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeler, birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, üslubuna dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunun farkına varması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim” dedi.

ANKA'dan Kerim Uğur'un haberine göre, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını belirlemek için bugün temayül yoklaması yapıyor. Celal Atik Spor Salonu’nda kurulan sandıklarda, milletvekili adaylığı için başvuran 66 adayın 64’ünün listelerdeki sıralarını belirlemek amacıyla parti üyeleri oy kullanıyor. Temayül yoklamasına giren isimlerden biri olan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da oyunu kullandı.

“BÜYÜK BİR PARTİNİN SIRADAN BİR ÜYESİ OLMAYA RIZA GÖSTERİYORUM”

Dervişoğlu, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Merkez’de görevli diğer isimlerin aksine kendisinin temayül yoklamasına girmesiyle ilgili bir soru üzerine Dervişoğlu, "Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti'nin kurulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda, hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum” dedi.

“UMARIZ TAMAMININ İRADESİ SANDIĞA YANSIR”

Temayül yoklamasının parti üyeleriyle yapıldığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Biz, üye bazlı yapılmasının uygun alacağına karar verdik, genel merkezimiz ile. Sayın genel başkanımız Meral Akşener'in tercihleri de bu yöndeydi. Dolayısıyla herkesin iradesinin sandığa yansıtıldığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Fiziki şartların uygunluğu da önemli. İYİ Parti'nin İzmir’de çok sayıda üyesi var. Umarım ve dilerim ki tamamının iradesi sandığa yansır. Özellikle kırsalda iş zamanı. Oradaki üyelerimizin gelip katılım sağlaması da kolay olmayacak. Biz, aday adayı arkadaşlarımız ile üyelerimizin bulundukları yerden seçim merkezine gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

“ONUN İFADELERİ, BİRİLERİNE SANKİ SUÇ İŞLEME İMTİYAZI VERİYOR GİBİ BİR İZLENİM YARATIYOR”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na geçen cuma düzenlenen silahlı saldırının zamanlamasına da dikkat çeken Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kullandığı üslup nedeniyle eleştirdi. Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeleri, birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, diline, lisanına dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunu hatırlaması lazım. Sayın Erdoğan ne zaman bizi tehdit etse biz bir saldırıya uğruyoruz. Rize'de dedi, Rize'de bir saldırıya uğradık. Sayın Genel Başkan’ımızın evine saldırıldı, linç edilmeye kalkışıldı. Ana muhalefet partisi genel başkanı ve şimdiki cumhurbaşkanı adayı, bir cenazede linç edilmeye çalışıldı. Bu şartlarda ben, bir toplumsal gerginliğe vesile olabilecek sözler sarf etmek istemiyorum ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.”

“HİÇBİR ENDİŞEM YOK, GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”

Dervişoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Seçimin sıhhati ile ilgili endişeleri dillendirmenin bir amacı yok. Mustafa Kemal'in bir sözü vardır, ‘Geldikleri gibi giderler’ diye. Geldikleri gibi gidecekler. Hiçbir endişem yok. Ben, bu büyük milletin ferasetine, aklına, izanına, cesaretine defalarca şahit ettiğimi biliyorum. Bu nedenle ne endişesi duyacağım? Vatandaşlarımız da hiçbir endişeye kapılmasın, müsterih olsunlar. Mustafa Kemal’in dediği gibi, geldikleri gibi giderler. Sandıkla geldiler, sandıkla gidecekler.”