14 Mayıs Seçimleri için alınan aday adaylığı başvurularında İYİ Parti'nin dikkat ettiği en önemli noktanın 'liyakat' olduğunu anlatan Akgün, "Bizim ilk günden beri dikkat ettiğimiz tek bir yer var; liyakat... Tabii ki bu partinin içinde, başından beri bu mücadelenin içerisinde olanlar var... Bununla beraber tabii ki bazı isimler de var, bu partiye değer katan... Bunların hepsi genel merkezimiz tarafından kurulan komisyonla beraber kararlaştırılacak ve en son adaylar ve sıralamalar oluşacak" ifadelerini kullandı.

HEDEF ÜÇ VEKİL

Yerel düzeyde seçime ilişkin beklentilerinin Sakarya'dan Ankara'ya üç vekil göndermek olduğunu belirten Akgün, Sakarya'nın bir önceki dönem çıkardığı vekil sayısının 7 olduğunu anlatarak "Biz o dönemlerde iki buçuk vekil bekliyorduk. Artık toplamda vekil sayısı 8 olduğuna göre biz de rahatlıkla üç diyebiliriz" dedi.

ELEŞTİRİLERİ SERT BİR DİLLE YANITLADI 

Akgün, son zamanlarda partisi özelinde sosyal veya geleneksel medyadan yana gelen karalama kampanyalarına da değinerek "Partimiz veya Altılı Masa'nın geneli, HDP ile yan yana getirilmeye çalışılıyor, FETÖ ile yan yana getirilmeye çalışılıyor, PKK ile yan yana getirilmeye çalışılıyor... Sanki bu memleketi biz yönetmişiz daha önce, HDP'ye iki bakanlık vermişiz gibi. Sanki T.C.'yi andımızı biz kaldırmışız gibi. Açılımı sanki biz yapmışız gibi bir çok şey söyleniyor. Ben bazen bazı arkadaşlara şunu söylüyorum; 'HDP iktidar olsa ne yapardı' diye sorduğumda, 'T.C. ve andımızı, Türkiye ismini değiştirirler...'

"TÜRK MİLLETİ'NİN SİGORTASI OLACAĞIZ"

Ayrıca şunu da söyleyeyim, İYİ Parti'nin olduğu yerde, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in dediği gibi, HDP ve talepleri gelemez. Bu anlamda biz masada olacağız ve kazanan tarafta olacağız. Türk Milleti'nin de sigortası olacağız" diye konuştu.

İYİ Parti'nin milletin sesine kulak vererek siyaset yaptığının altını çizen Akgün, "Allah'ın izniyle de seçimden zaferle ayrıldığımız zaman, nasıl bir duruş sergilediğimizi milletimiz görecek ama yine de son söz milletin" dedi.

Akgün ayrıca, tüm İslam Alemi'nin Ramazan Ayı'nı kutlayarak hayırlara vesile olmasını temenni etti.

https://firtinahaber.com/