İYİ Parti’nin sosyal medya hesabında; “Makyajlı rakamlar, süslü yalanlar, ışıltılı gözler gerçekleri gizleyemiyor. Milletimiz gerçeği; dolduramadığı market poşetinde, mutfağındaki yangında görüyor... Çok az kaldı! Açlığa mahkûm edildiğimiz bu ucube sistem gidecek, yarınlar senin olacak” açıklamasıyla bir video paylaşıldı.

Video, temel gıda ürünleri çay, yumurta, kıyma, mercimek, süt, un, yağ, salçanın 2018 yılından günümüze hanelerdeki azalışına dikkat çekildi. Video bu gıda ürünleri ile başlarken, ilerledikçe gıda ürünlerinin azaldığı görülüyor. Videonun sonuna doğru bir çay bardağı yağ ve bir adet yumurta ve bir adet soğan ile bitiyor.

Video, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018’de; “24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” sözleriyle başlıyor.

Videoda, Erdoğan’ın sözlerinin ardından bir yurttaşın; “Zam zam zam günlük zam olur mu” serzenişini duyulurken başka bir yurttaşın “Benim çocuğum yoğurtla ekmek yedim bugün dedi” konuşmasını yer veriliyor.  

Video, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2019 yılında yaptığı, “Şubat ocaktan çok daha iyi, çok net söylüyorum martta şubattan daha iyi, nisan marttan zaten çok daha iyi olacak” ifadelerini içeren açıklama ile devam ediyor

Albayrak’tan sonra videoda, bazı yurttaşların, “Ben kaç yıllık memurum hiç bu yılki kadar sıkıntı yaşamadım…Şeker fabrikaları var şekerimiz yok. Çiftçi bitti…” sözleri yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 2020 yılında “Siz istiyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sizlere arz ediyoruz” sözlerine de yer verilen videoda, Erdoğan’ın şu ifadeleri de yer aldı:

 “Böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı diye bunu ben milletime soruyorum

-Kriz miriz falan sakın ha bunlara aldırmayın. Biz de kriz falan yoktur.

-Türkiye’nin ekonomisinin sorumlusu benim ben.”

Videoda, “Seni açlığa mahkum eden bu ucube sistem gidecek yarınlar senin olacak, az kaldı” mesajıyla sona erdi.