İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, AKP’nin muhafazakâr tabanının 23 Haziran seçimleri ile birlikte bir kopuş sürecine girdiğini ifade ederek, “Ak Parti’den kopan seçmenin tercihi merkezde yer alan İyi Parti olacaktır” diye konuştu.

İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, 23 Haziran’da yapılan ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerini değerlendirdi. Parti yöneticileri ile milletvekillerinin seçim sürecinde İstanbul’un her noktasında saha çalışması yaptığını ifade eden Aydın, kendisinin de Beylikdüzü ile Esenyurt’ta çalıştığını kaydetti. İstanbul seçim sonuçlarını iktidar açısından ‘sonun başlangıcı’ olarak değerlendiren Aydın, “Milletle inatlaşmamak gerektiğinin bir örneğidir bu seçim. Ak Parti’nin artık sonu geliyor. Türkiye siyasetinde yeni bir yola giriliyor ve bu yoldan İyi Parti güçlenerek çıkmıştır” diye konuştu.

"AK PARTİ’NİN ÇÖKÜŞÜ BAŞLADI"

23 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin muhafazakâr tabanında büyük bir kopma meydana geldiğini belirten Aydın, “Ak Parti’nin güçlü olduğu Üsküdar, Fatih gibi yerlerde Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmıştır. Bu demek oluyor ki; Ak Parti’nin tabanı kopuş sürecinde. Böylece Ak Parti’den kopan seçmenin bundan sonraki tercihi İyi Parti olacaktır. Biz merkez bir partiyiz. Onları kucaklayacağız, onların da kimseyi ötekileştirmeyen partimize geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Seçime 48 saat kala Abdullah Öcalan’dan gelen mektubun TRT tarafından servise sokulmasının Türk Milliyetçilerinin oy kullanma iradesini etkilediğini belirten Ahmet Aydın, “MHP Lideri Bahçeli’nin terörist başı Apo'ya yönelik açıklamaları milliyetçilerin oylarını etkiledi. Bu açıklamadan sonra bir kısım milliyetçiler Binali Yıldırım’a oy vermek yerine Ekrem İmamoğlu’na oy verdi” ifadelerine yer verdi.

"ARALIK AYINDA KONGRE YAPACAĞIZ"

İyi Parti İl Başkanı Aydın, aralık ayında olağan kongre yapacaklarını ifade ederek, yeni dönemde tekrar aday olacağının altını çizdi. Aydın, “Yıldızı parlayan güçlü bir partiyiz. Bu yüzden başkanlık için aday olacak arkadaşlar var, olacaktır. Ben de yeni dönemde adayım. 9 aydır il başkanlığı yapıyorum. Bu süreci doğru ve iyi yönettiğimi düşünüyorum. Kongremizi yaptıktan sonra da işimizin başında, partimizin emrinde olacağız” dedi.