İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, partisinin 81 ilde başlattığı “Kapı çal, gönül al” programı kapsamında Aksaray’da; “Sansür yasası diye bir yasa çıkardılar. Ayıbınızı, hatanızı, beceriksizliğinizi, ülkede yaşanan yolsuzluğu, yoksulluğu saklamak için bir değil bin yasada getirseniz bizi susturamayacaksınız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, partisinin 81 ilde başlattığı “Kapı çal, gönül al” programı kapsamında Aksaray’a geldi. İYİ Parti İl Başkanlığı’nda parti yöneticileri ve kadın kolları üyeleriyle bir araya gelen Yüksel, şunları söyledi:

“Memlekette büyük bir derin yoksulluk yaşanıyor. Dillerinden fakirliği düşürmeyen ama sarayından çıkmayan o zatı muhteremlere, bu ülkede derin yoksulluğun var olduğunu, bu ülkede çocuğunu aç yatıran aileler. İşte bunları bizzat dinleyerek duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, idrak etmeyen kalplere duyurmak için ‘kapı çal gönül al’ projesi başlattık.

"BU ÜLKE HUZUR BULACAK"

Birileri sarayda zevk-i sefa sürerken birileri elektriğin, suyun, doğalgazın, kömürün olmadığı yerde insanca onuruyla yaşamaya çalışıyor. Bunun bir vebali var. Sansür yasası diye bir yasa çıkardılar. Ben Aksaray’dan sesleniyorum: Ayıbınızı, hatanızı, beceriksizliğinizi, ülkede yaşanan yolsuzluğu, yoksulluğu saklamak için bir değil bin yasada getirseniz bizi susturamayacaksınız. Cesaret, yiğitlik ve mertlik cinsiyette değil yürektedir. Bu ülkenin makûs talihini yenmek için yola çıktık. Seçim günü sandıktan doğan güneş kimseyi ayırmadan herkese eşit doğacak. Herkesi bir eden, adaletle yöneten, hukuku üstün kılan, kul hakkı yemeyen, yedirmeyen, yoksulluğu önleyen, gençleri siyasilere kul etmeyen iyilerin iktidarında bu ülke huzur bulacak.

"YOKSULLUKLA ÖVÜNEN BİR İKTİDAR VAR"

Bu iktidar 20 yılda 20 milyon yoksul yarattı. O yoksullukla övünen bir iktidar var. Televizyon kanallarında ‘şu kadar ailenin elektrik faturasını ödedim’ diyor bir bakan. Sadece soruna bakıyor, çözüm üretmiyor. Bu iktidar sadece ülkeyi fakirleştirdi, dış dünyada itibarımızı zedelediler. Paramızı pul, insanımızı kul eğlediler. İktidarın bugün yönettiği ekonomi politikası halkı yoksullaştırdı. Fakirden alıp zengine veren bir sistem yarattılar, kur korumalı mevduat sistemi. Biz de diyoruz ki bu kadar hata olmaz. Devleti yönetmek deneme makamı değildir. Devleti yönetmek ciddiyet ister. Yarın bir gün ben kandırıldım deme hakkınız yok iktidardakiler. Size anne sözü olsun, bir kadın sözü olsun bu iktidarı sandıkta göndereceğiz."