İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e AKP’li Zafer Işık’ın yumruklu saldırısı için bugün protesto açıklaması yaptı. Atatürk Alanı’nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda partilinin yanı sıra Millet İttifakı bileşenleri partilerin il başkanları da katıldı. 

Açıklamayı okuyan İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Alparslan Şahintürk, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi vererek Örs’e geçmiş olsun dileklerini iletirken, "Sarayın vekili, izahı mümkün olmayan çirkin bir harekette bulunarak Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs'e yumruk atmış ve ciddi şekilde yaralanmasına neden olmuştur. Aldığı darbe sonucunda kalp ritmi bozukluğu yaşayan sayın vekilimiz ölümden dönmüştür. Yoğun bakım ünitesindeki tedavi sürecinin sonunda Ankara Güven Hastanesi Servisine çıkarılan vekilimiz Hüseyin Örs'e geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor; İYİ Partililer ve kıymetli katılımcılar olarak, her fırsatta şiddete başvuran AK Parti zihniyetini kınıyoruz" diye konuştu.

"ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM DİYEN ZAFER IŞIK’I İNSANLIĞA DAVET EDİYORUZ"

Bütçe görüşmelerinde Hüseyin Örs’e yumruk atan Zafer Işık’ın gerekli şekilde cezalandırılması için Ak Parti’ye çağrı yapan Şahintürk, şunları söyledi:

"Milletin derdiyle dertlenen vekilimizin yanında; şiddetin ise karşısında olduğumuzu yineliyoruz. Toplumsal huzuru bitirme noktasına getiren insanların ekonomik krizle boğuşmasına neden olan ve bu doğrultuda toplumumuzu ayrıştıran bu zihniyetin, hata üzerine hata yapmasını kabul etmiyoruz. Vekilimize attığı yumruk neticesinde, neredeyse ölmesine sebep vermek üzere olan ve ‘böyle şeyler olabilir, özür dilemeyeceğim’ diyen Zafer Işık'ı da insanlığa davet ediyoruz. AK Parti kadrolarına da bu barbarca hareketi sergileyen, Zafer Işık'ı gerekli şekilde cezalandırmaları çağrısında bulunuyoruz."

"BU BARBARCA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

“TBMM'de yaşanan bu durum kabul edilebilir değildir. Trabzonlu hemşerilerimiz başta olmak üzere samimi yaklaşımlarıyla vatandaşlarımızın gönlünde taht kuran ve her zaman milletin kürsüsünün hakkını veren vekilimizin yaşadıkları karşısında sessiz kalamayız. İYİ Parti kadroları olarak bu barbarlığın ve şiddetin karşısında vekilimizin ise yanındayız. Saldırıya uğran İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs'ün Ankara'da müşahede altında tutulduğu hastanede servise çıkarıldı. Çok şükür sağlık durumu iyiye gidiyor. İktidarı döneminde toplumsal huzuru bitirme noktasına getiren AK Parti kadrolarının gerekli şekilde cezalandırılması çağrısında bulunuyoruz. İktidarını kaybetmek korkusuyla fiziksel şiddete başvuran bu zihniyet, bizi inandığımız dava uğruna verdiğimiz mücadeleden vazgeçiremeyecektir. Milletin meclisinde millet iradesine ve partimize yapılan bu barbarca saldırıyı şiddetle kınıyor; yapanların yanına kar kalmayacağını ifade etmek istiyoruz. Ayrıca süreci takip etmek üzere il başkanlığımıza gelen, telefon ile arayan tüm vatandaşlarımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederiz. Milletvekilimiz Hüseyin Örs'e atılan bu yumruk milletimize atılmıştır. Atılan bu yumruğun hesabını milletimiz asla unutmayacaktır.”

Toplanan kalabalık, dün yaşamını yitiren Trabzonlu gazeteci Cevat Kol için de dua etti.