İtalya'da siber saldırı nedeniyle, yaklaşık 6 milyon nüfuslu Lazio bölgesinin sağlık sistemine ait internet hizmet sağlayıcıları tamamen bloke oldu. Geçen hafta sonundan bu yana koronavirüs (Covid-19) aşı randevuları, aşı sertifikaları ve hastane randevularına internet üzerinden erişilemediği aktarıldı.

"BUGÜNE KADAR MEYDANA GELEN EN CİDDİ SİBER SALDIRI"

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, Lazio Bölge Başkanı Nicola Zingaretti, "muhtemelen İtalya topraklarında bugüne kadar meydana gelen en ciddi siber saldırı" ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Zingaretti olayı bir "terör saldırısı" olarak niteledi.

İTALYAN BASINI: "BİTCOİN İLE FİDE TALEP ETTİLER"

İtalyan basını, siber saldırıyı düzenleyen bilgisayar korsanlarının Bitcoin ile fidye talep ettiğini yazdı. Lazio Bölge Başkanı Zingaretti ise fidye talebi iddialarını yalanladı ve saldırganlarla müzakere etmeyeceklerini belirtti.

Kişisel verilerin korunması konusunda sistemsel yetersizlikler yeniden tartışılmaya başlarken, özel bilgileri de içeren verilerin "dark webde satılması" ihtimalinden de söz ediliyor.

Haber bugünkü İtalyan gazetelerinin baş sayfalarında, "Siber korsanlardan İtalya'ya şantaj", "Lazio hacker'ların rehini", "Bilgisayar terörü" gibi başlıklarla duyuruldu.