BBC Türkçe’nin haberine göre, İtalya’da hükümeti kurma görevi aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri (FdI) partisi lideri Giorgia Meloni’ye verildi.

25 Eylül’de yapılan genel seçimleri, İtalya’nın Kardeşleri, Lig ve Haydi İtalya partilerinin dahil olduğu sağ ittifak toplamda yüzde 44 oyla kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella yeni hükümeti kurma görevini bugün, yüzde 26 oy ile sağ ittifakın en büyük partisi olan İtalya’nın Kardeşleri’nin lideri Meloni’ye verdi.

Siyasete neo-faşist hareketlerde giren 45 yaşındaki Giorgia Meloni, faşist diktatör Benito Mussolini’den sonra ülkenin ilk aşırı sağcı başbakanı olacak. Meloni aynı zamanda İtalya’nın ilk kadın lideri unvanını da alacak.

Hükümetin yarın yemin etmesi ve gelecek hafta başında da parlamentodan güvenoyu alarak resmen göreve başlaması bekleniyor.

Meloni’nin liderliğindeki ittifak kendisini ‘’merkez-sağ’’ olarak adlandırsa da hem İtalya’nın Kardeşleri hem de Lig partileri aşırı sağa daha yakın. Eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin partisi Haydi İtalya ise merkez-sağda konumlanıyor.

Meloni’nin başbakanlığındaki hükümette, Lig lideri Matteo Salvini ve Haydi İtalya ulusal koordinatörü Antonio Tajani başbakan yardımcısı olarak görev yapacak.