İtalya'da Covid aşısı karşıtı gösterilerde şiddet eylemleri planladıklarından şüphelenilen aşı karşıtı gruplara operasyon düzenlendi.

Roma, Milano, Venedik, Bergamo, Padova ve Reggio Emilia kentlerindeki operasyonlarda evlerde aramalar yapıldı, şüphelilerin bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu.

Yapılan aramalarda çeşitli türlerde bıçak, kılıç, katana, cop ve biber gazı spreyleri ele geçirildi.

Yaşları 33-53 arasında değişen beşi kadın, üçü erkek 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Şüphelilerin, Telegram'daki "Savaşçılar" isimli bir kanalda şiddet eylemleri planladığı iddia ediliyor. Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre, özellikle başkent Roma'da gelecek hafta sonu düzenlenecek aşı ve Covid sertifikası karşıtı gösterilerde eylem planı yapılıyordu.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin, "ev yapımı" silah ve patlayıcı kullanmaktan söz ettiği ve muşta gibi yasak silah kategorisindeki ürünleri satın almak için girişimde bulundukları belirlendi. Grubun özellikle gazetecileri hedef almayı amaçladığı tespit edildi.

İtalya'da daha önce de aşı ve Covid sertifikası karşıtı gösterilerde gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar yaşanmıştı. Devlet televizyonu Rai ve La Repubblica gazetesinde çalışan iki gazeteci, Ağustos sonunda düzenlenen gösterilerde saldırıya uğrayarak yaralanmıştı.