Opinio enstitüsünün Rai kanalı için yaptığı ankete göre, İtalya'nın Kardeşleri (FDI) oyların yüzde 22 ila 26'sını alırken, koalisyon ortakları Matteo Salvini'nin aşırı sağcı Lig Partisi ve Silvio Berlusconi'nin muhafazakar Forza Italia (FI) partisi sırasıyla yüzde 8,5 ila 12,5 ve yüzde 6 ila 8 aralığında oy aldı.

Resmi olmayan rakamlara göre FDI, FI ve Lig koalisyonunun hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'da çoğunluğu garantilemesiyle 1945'ten bu yana ilk kez aşırı sağcı bir parti İtalya'yı yönetebilir.

İtalya'nın Kardeşleri Partisi, Lig Partisi ve Forza Italia Partisi ile bazı küçük partilerden oluşan sağ ittifakın toplam oy oranı yüzde 41-45 arasında ölçüldü.

Buna karşılık PD'nin çatı partisi olduğu merkez sol ittifakın oy oranı yüzde 25,5-29,5 arasında kaldı.

MELONİ GÖREVE GELEN İLK KADIN OLACAK

45 yaşındaki Meloni, aldığı oy oranıyla ülkede bu göreve gelen ilk kadın olacak. 

Neo-faşist köklere sahip partinin Parlamento'da çoğunluğa sahip olabilmesi için ittifak yaptığı göçmen karşıtı Lig lideri Matteo Salvini ve eski Başbakan Silvio Berlusconi ile bir koalisyon hükümeti kurması gerekiyor.

Seçimde, kendilerini 5 yıllığına temsil edecek 200 sandalyeli parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu ile 400 sandalyeli parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinin yeni üyeleri belirleniyor.