İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin önemli merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar gün gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 5 şüpheli de bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

5 ŞÜPHELİNİN DE TUTUKLANMAI TALEP EDİLDİ

Suriye’nin Azez şehrinde yakalanarak Türkiye’ye getirilen ‘Hüsam’ kod adli Hasan Ali dahil 5 şüphelinin savcılık ifadeleri tamamlandı. Şüphelilerin tamamı, "nitelikli kasten öldürme", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 19 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Türkiye’yi yasa boğan hain terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. 59 kişinin gözaltına alındığı terör saldırısına ilişkin soruşturmada, bombayı olay yerine bırakan 23 yaşındaki Suriye uyruklu Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 19 kişi daha önce tutuklanmış, 29 kişinin ise sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

TOPLAM 18 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın ardından yakalanan aralarında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Ablashır’ın bulunduğu 49 şüpheli, 17 Kasım’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Şüphelilerden Ahlam Albashır ile birlikte ona ve firari şüpheli Bilal Hassan’a Türkiye’de yardım ettikleri öne sürülen 17 şüpheli “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma” ve “Nitelikli Kasten Öldürme” suçlarından 18 Kasım’da tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verildi.