İstanbul’da Büyük Yalı isimli inşaat şirketinin tazminat ve ücretlerini vermeden işten çıkardığı işçiler, işletmenin satış ofisi önünde eylem yaparak haklarını istedi.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Büyük Yalı Satış Ofisi’nde çalışan sendika üyelerinin tazminat ve maaşları verilmeden iş bitti gerekçesiyle işten çıkarılmalarını Zeytinburnu’nda bulunan satış ofisinin önünde basın açıklamasıyla protesto etti. Çok sayıda işçinin katıldığı açıklamada, "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartı açıldı. İşçiler, sık sık "İnşaat işçisi köle değildir" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

“HAKLARIMIZI BİZ ALACAĞIZ”

Açıklamada konuşan İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgün, patronların işçilerin haklarını gasp ettiğine dikkati çekerek "Haklarımızı patronlara teslim etmeyeceğiz, her gün burada olacağız. Haklarımızı yemeye çalışan patronlar hukuka uymuyor, haklarımızı biz alacağız" dedi.

“BİR KURUŞUMUZU BIRAKMAYACAĞIZ”

Bulundukları her alanda hak gasplarına karşı eylemde olacaklarını dile getiren Özgün, "Size bir kuruşumuzu dahi bırakmayacağız" diye belirtti. Özgün, Büyük Yalı patronlarına seslenerek gerektiği yerde haklarını almak için her zaman direneceklerini söyledi.