Haber: Fatoş Erdoğan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nden haksız, hukuksuz biçimde kod-42 ile işten çıkarılan işçiler 28 Temmuz’dan beri Saraçhane’de oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Adsız tasarım (1)-19

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun meclis kürsüsünden 557 İBB çalışanını terör örgütü üyeliği iddiasıyla hedef almasının ardından hemen harekete geçen İBB yönetimi  yaklaşık 50 işçiyi işten çıkardı. Bu işçiler arasında Ali İsmail Korkmaz anmasına, Halepçe Katliamı protestosuna, Gezi İsyanı eylemlerine katıldığı, Barış Bildirisi imzacısı olduğu için işten çıkarılanlar da var.

İşçiler 68 günü aşkın süredir kararlı bir mücadele sergileyerek başta işe iade ve kod-42’nin kaldırılması talepleriyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Direnişin bir kazanımı olarak kurulan müzakere zemininde İBB yetkilileri ve direnişçiler defalarca kez görüşmelerine rağmen henüz direnişin talepleri karşılanmadı.

İBB çalışanlarını direnişlerinin 68.gününde Validebağ Direnişi, Dünya Mirası Adalar, Farabidere Çekmeköy Serindere Mağdurları, İşçinin Kendi Partisi, Fenerbahçe Kalamış Dayanışması ziyaret etti.

68 gündür direnen İBB çalışanları Saraçhane Parkı’nda basın açıklaması yaptı. İBB çalışanları adına konuşan Barış Akademisyeni Şehir Plancısı Veysi Altıntaş, İBB yönetimi ile yapılan görüşmelerde belli bir aşamaya geldiklerini belirterek bu hafta görüşmelerinin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Altıntaş, direnişe desteğe gelen kurumlara teşekkür etti.

İBB çalışanların direnişine destek veren kurumlardan Dünya Mirası Adalar adına Neslişah Çetinkaya söz aldı. Adaların imara açıldığını söyleyen Çetinkaya, Adalar Belediyesi'nin halka gerekli bilgilendirme yapmadığını belirterek yetkililerden süreci şeffaf yürütmesini talep etti.

İstanbul Adalar’a dair yapılan imar planı değişikliklerinin açıklanmamasına karşı, İBB'nin Saraçhane’deki binası önünde basın açıklaması yapmak istediklerini belirten Çetinkaya Özel güvenlik görevlilerinin basın açıklamasını engellemeye çalıştığını, sessizce dilekçe verin gidin dediklerini söyledi