EGO Genel Müdürlüğü’nün “Al, Oku, Bırak” sloganıyla hayata geçirdiği Kızılay Metro İstasyonu temalı kütüphaneden sonra öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle ANKARAY Dikimevi İstasyonu’nda hizmete açtığı ‘İstasyon Kütüphane’ Başkentliler'den yoğun ilgi görüyor.

DİKİMEVİ KÜTÜPHANESİNDE KİTAP SAYISI 4 BİN 730’A ULAŞTI

“Dikimevi ANKARAY Kitap İstasyonu” adıyla hizmete açılan kütüphane, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermeyi sürdürüyor. Ders ve hikâye kitapları, romanlar, ansiklopediler ile dergilerin bulunduğu 5 bin kitap kapasiteli kütüphanede vatandaşların kitap okuyacakları ve ders çalışacakları masalar da bulunuyor.

EGO Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yurtalp Erdoğdu, kütüphane ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Kızılay istasyonumuzda 48 kitapla ve mini bir kütüphane ile başlattığımız projemiz vatandaşlarımızdan büyük ilgi ve destek görerek bugün ikinci kütüphane ve 4 bin 730 kitaba ulaştı. ‘Al, Oku, Bırak’ sloganıyla hizmete giren Kızılay Metro Kitap İstasyonu’muzdan sonra şu an ANKARAY Dikimevi istasyonumuzda ikinci kütüphanemizi açtık. Her yaş grubundan vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle gelinen noktada günlük dolaşımda olan kitap sayımız ise binlere yaklaştı. Kitap okumak isteyen vatandaşlarımız kitap istasyonumuza müracaat ederek, sadece ad-soyadı ve iletişim numarası ile ücretsiz olarak kitaplardan birini seçiyor. Bir aylık sürede de teslim etmelerini bekliyoruz. Burada en önemlisi ve bizi en çok mutlu eden şey vatandaşlarımızın bu projeye büyük bir katılımla sahip çıkmaları ve bir anlamda kitap, kütüphane sayısının artması için bizi teşvik etmeleridir.”

Proje vatandaşların kitaplara kolay erişmesine destek olurken, raylı sistemlerde geçen yolculuk süresinin daha verimli kullanılmasına da katkı sağlıyor.

“ARADIĞIM BİRÇOK KİTABI BULABİLİYORUM”

Kütüphaneyi kullanan vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Mehmet Orbay: “Daha önce Kızılay’dan alıyordum. Şimdi Dikimevi’nden almaya başladım, bana daha yakın olduğu için. Kitap okumaya teşvik ettiği için çok güzel bir proje olmuş. Kitapları bazen evime götürüyorum, bazen burada okuyorum. Aradığım birçok kitabı burada bulabiliyorum.”

-Helin Naz Elverir: “Ücretsiz kütüphane projesi öğrenciler için avantajlı oluyor. Kitaba ve bilgiye buradan kolaylıkla ulaşabiliyorum.”

-Alperen Aras: “Muhteşem bir kütüphane olmuş. Ulaşımı kolay yerde... Direkt geldik kitapları inceledik ve aldık. Bu alanların yaratılması büyük bir fırsat bizim için.”