Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği iş birliğiyle hazırlanan “Sokak Müzisyenleri Festivali” İstanbul’un sokak müzisyenlerini Büyükçekmece Kent Meydanı’nda buluşturdu.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği iş birliğiyle hazırlanan “Sokak Müzisyenleri Festivali” İstanbul’un sokak müzisyenlerini Büyükçekmece Kent Meydanı’nda buluşturdu. Pandemi döneminde sıkıntılı günler geçiren sokak müzisyenlerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, müzik yaptıkları mekanlarda fotoğrafları çekilen müzisyenlerin fotoğrafları da proje kapsamında sergilendi.

“SOKAK MÜZİSYENLERİNİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEYİ AMAÇLADIK”

Büyükçekmece’de bir araya gelen yaklaşık 30 sokak müzisyeni, kurulan stantlarda enstrümanlarını çalıp, şarkılar söyledi. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kimi zaman şarkılara eşlik edildi, kimi zaman danslar edildi. 7’den 70’e her yaştan katılımcının bulunduğu “Sokak Müzisyenleri Festivali” Büyükçekmece Kent Meydanı’nda gün boyu devam etti.

SOKAK MÜZİSYENLERİ FESTİVALİ PROJESİNİN AMACI PANDEMİ SÜRECİNDE ZOR GÜNLER YAŞAYAN SOKAK MÜZİSYENLERİNİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK”

Büyükçekmece Fotoğraf Derneği üyelerinin çektiği sokak müzisyenlerinin fotoğrafları, Büyükçekmece Belediyesi Dumlupınar Salonu’nda sergilendi. Sergi açılışında konuşan Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Gürhan Ozanoğlu, sokak müzisyenleri festivali projesi ile pandemi sürecinde zor günler yaşayan sokak müzisyenlerinin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Program sonunda festivale katılan müzisyenlere ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür belgeleri verildi.

“SOKAKTA, VAPURDA, MARMARAY’DA MÜZİK YAPIYORUZ”

Sokak Müzisyenleri Festivali’ne katılan müzisyen ve fotoğrafçılar proje hakkında şunları söyledi:

Sokak müzisyeni Coşkun Kaymak, “Arkadaşımızla yıllardır sokakta, vapurda, Marmaray’da müzik yapıyoruz beraber. Gitarla kendi bestelerim var çalışmalarım var bu şekilde devam ediyoruz. Dönem dönem kazançlarımız düşüyor, dönem dönem de artış oluyor. Yağmuru var, çamuru var, güneşi var gördüğünüz gibi öyle devam ediyor.”   

Fotoğrafçı Nurten Öztürk, “Görünce şaşırdım ve çok mutlu oldum. Benim için sürprizdi geleceğini bilmiyordum, umarım gelir diyordum. Bir dönem yoğun kar yağıyordu, Mart ayıydı sanıyorum o gün bu merdivende fotoğraf çekmeye gitmiştim. Tesadüfen o da merdivenlerde müziğini icra etmeye gelmişti. Rica ettim çekebilir miyim diye, o da sağ olsun kabul etmişti. Böyle bir an yakalanmış oldu.”