İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beşiktaş ilçesi sınırları içinde yer alan 63 dönümlük Boğaz manzaralı Swiss Otel arazisinin satışına onay verdi. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakında yer alan partilerin satışa onay vermesi ise dikkat çekti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti gruplarının “evet” dediği oylamada iki CHP’li ve iki İyi Partili meclis üyesi partilerinin grup kararına rağmen “hayır” oyu kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantılarının 2’nci oturumunda müzakere deilen maddelerinden biri de Swiss Otel arazisinin satışı oldu.

AKP, MHP, CHP VE İYİ PARTİ SATIŞ İÇİN EL ELE VERDİ

2009 yılında Kadir Topbaş’ın belediye başkanı olduğu dönemde arazinin satışı için karar alınmış, ancak dönemin CHP’li belediye meclis üyeleri Serdar Bayraktar ve Hakkı Sağlam’ın açtığı dava sonucunda satış mahkeme tarafından iptal edilmişti.

Ekrem İmamoğlu yönetimi de mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazinin satışı için teklif hazırladı. Emlak Müdürlüğü’nün hazırladığı teklif, komisyonlar tarafından uygun bulundu.

ANKA’nın haberine göre satış kararı, AKP, MHP, CHP, İYİP gruplarının oyları ile kabul edildi. İyi Partili meclis üyeleri Bora Kılıç ve Yakup Fındık ile CHP’li meclis üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy, partilerinin grup kararlarına karşın ret oyu verdi.