Meteorolojinin günler öncesinden işaret ettiği kritik günler başladı, kar yağışı İstanbul sınırına kadar dayandı. Sıcaklıkların 20 derece birden düşmesi ile tepetaklak olan hava durumu raporuna göre yurdun iç kesimlerinde kar yağışı başlıyor. Özellikle Bilecik, Eskişehir, Bolu, Yozgat, Kastamonu çevrelerinde kar yağışı görülecek. İstanbul için beklenen kar yağışı ise kapıda!

İstanbul Valiliği de Twitter hesabından bir paylaşım yaparak fırtına uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın (bugün) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor."

'İSTANBUL'A KAR YAĞABİLİR'

Uzmanlar ise sıcaklığın 12 derece birden düşebileceğini söylüyor. İstanbul için kar bekleyen uzmanlar, "Soğul hava kütlesi 4-5 gün etkili olacak. Özellikle karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde kar yağışı olacak, İstanbul'un yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olabilir" ifadelerini kullandı.