Türkiye, bu sabah merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremle güne uyandı. 7,7 büyüklüğündeki depremden 10 kent etkilendi. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen depremde göçük altında kalan vatandaşlar kurtarılmayı beklerken; saat 13.24’te bu sefer de merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Son belirlemelere göre depremde bin 121 vatandaş yaşamını yitirdi, 7 bin 634 vatandaş ise yaralandı.

Göçük altında kalan ve yaralanan vatandaşlar için kan ihtiyacını öngören Kızılay, ülke stoklarından bölgeye kan sevkiyatı yaptı. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kan ihtiyacı oluşabileceği için tüm Türkiye için kan bağışı çağrısı yaptı.

KAN BAĞIŞ MERKEZLERİNE YOĞUN İLGİ

Yapılan çağrı sonrasında vatandaşlar, Kızılay tarafından kurulan kan bağış merkezlerine akın etti. Kan bağış merkezlerinden biri de Küçükçekmece’de bir AVM oldu. Sefaköy’deki AVM’de oluşturulan kan toplama merkezine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay ekiplerinin deprem bölgesine kan göndermek isteyen vatandaşlara yetişmekte zorlandığı görüldü. Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek, kan vermek için bekleyen vatandaşlara teşekkür etti.

KAN BAĞIŞLAMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Kızılay, Şişli’de de Cevahir AVM’ye kan merkezi kurdu. Kan bağışlamak isteyen çok sayıda vatandaş da Kızılay'ın kurduğu standın önünde kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar kan verebilmek için dakikalarca bekledi.

“UMUYORUM Kİ KISA SÜREDE BU BÜYÜK ACIYI ATLATIRIZ”

Kan bağışında bulunan bir vatandaş, “Gönüllü olarak Cevahir AVM’ye geldik. Başta Kahramanmaraş olmak üzere diğer illerdeki tüm vatandaşlarımıza başsağlığı dilerim. Acımız çok. Elimizden gelen şu an bu. Pek çok belediyeye de maddi manevi yardımda bulunacağız. Umuyorum ki kısa sürede bu büyük acıyı atlatırız. Tüm Türkiye Cumhuriyeti tek yüreğiz. Dil, din, ırk fark etmeksizin bir aradayız. Umuyorum bu birliğimiz daim olacak ve bunları kısa sürede atlatacağız” diye konuştu.