İstanbul'da taksi plaka fiyatı yüzde 30 artarak 2.6 milyon TL oldu. İBB Meclis üyesi Dr. Suat Sarı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul'da taksi plaka sahiplerinin yüzde 5‘i taksilerinin sürücülüğünü yapıyor, geri kalan plaka sahipleri, plakalarını bu işi yapan simsarlara sözleşme ile devrediyorlar" ifadelerini kullandı.

SALGIN TAKSİ KULLANIMINI ARTIRDI

İstanbul'da açılma sonrası koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanmayan yurttaşlar taksi kullanımını artırdı öte yandan turistlerin şehre girişi de yoğunlaşınca şehrin sakinleri için taksi bulmak imkansız hale geldi.

ARTAN İŞ YOĞUNLUĞU FIRSAT OLDU

Artan iş yoğunluğunu fırsata çeviren plaka sahipleri taksi plaka ücretini minimum 2 milyon TL'den 2.6 milyon TL seviyesine çıkarırken, günlük yevmiye 650-700 TL seviyesine yükseldi. Böylece bir taksi plakası sahibinin aylık kazancı 20 bin TL'yi buldu.

"SİMSARLARA SÖZLEŞME İLE DEVREDİYORLAR"

Taksi plaka fiyatlarındaki artışa dair değerlendirmelerde bulunan İBB Meclis üyesi ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, "İstanbul'da taksi plaka sahiplerinin yüzde 5‘i taksilerinin sürücülüğünü yapıyor, geri kalan plaka sahipleri, plakalarını bu işi yapan simsarlara sözleşme ile devrediyorlar. Böyle bir ortamda kurumsallıktan, sürücü kalitesinden bahsedilemez" dedi.

"İKTİDAR TAKSİCİLERİN SORUNLARI İLE İLGİLENMİYOR"

Sarı, iktidarın taksici esnafının sorunları ile ilgilenmeyip, esnafı belediyelerle karşı karşıya bıraktığını vurguladı.