İstanbul'da cumartesi gününden bu yana etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle toplam 517 ağaç ve direğin devrildiği açıklandı. İstanbul’un yüksek bölgelerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre etkisini sürdüren kar yağışı Çarşamba akşam saatlerine kadar devam edecek. Perşembe gününden itibaren sıcaklığın mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor. Kentte cumartesi gününden bu yana devam eden yağışlarda kar kalınlığı Şişli, Sarıyer ve Kağıthane gibi sahil bölgelerinde 15-20 santimetre, Başakşehir, Sultanbeyli, Eyüp ile Ümraniye gibi iç kesimlerde 20-30 santimetre, Hadımköy, Tuzla, Çamlıca, Çekmeköy, Silivri, Beykoz gibi yüksek ve kırsal kesimlerde ise 30-45 santimetre olarak ölçüldü.

SOKAK HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

AKOM'dan paylaşılan verilere göre cumartesi gününden bu yana İBB ekipleri 517 ağaç ve direk devrilmesi, 13 çatı çökmesi olayına müdahale etti. Bu olaylarda 17 aracın hasar gördüğü bildirildi. İBB yol bakım ekibi, şimdiye kadar 9 bin 53 ton tuz, 4 ton da solüsyon kullandı. Ayrıca, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sokak hayvanları için 200 noktaya düzenli olarak kuru mama bırakıldı.