İstanbul'da koronavirüs salgını ile mücadelede kapsamında, 23 Eylül Çarşamba gününden itibaren HES kullanımının zorunlu olacağı açıklandı.

İstanbul Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar kapsamında, 23 Eylül Çarşamba gününden itibaren Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımının zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

KURALA UYMAYANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK

Buna göre, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlükleri’ne randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde HES kodu almak zorunlu hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının 23.09.2020 Çarşamba gününden itibaren; Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararları alınmıştır."