Gemlik Yürüyüşü'nde gözaltına alınan 9 kişi, sevk edildikleri adliyede ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul’da 16 Haziran’da polis tarafından birçok eve eş zamanlı olarak baskın düzenlendi. Baskınlarda aralarında Demokratik Modernite Dergisi’nden gazeteci Saliha Aras, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri ile üyelerinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

12 Haziran’da Kadıköy’de yapılan Gemlik Yürüyüşü’nde “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek", “Örgüt propagandası yapmak”, “Suçluyu övmek” iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılıkta ifadeleri alınan HDP İl Örgütleme Eş Sözcüsü Besra İşsever, HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aysel Özbey ile Enes Özdaş “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, 6 kişi ise serbest bırakıldı. Hakimlikte ifadeleri alınan İşsever, Özdaş ve Özbey adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. 

Ayrıca aynı gün gözaltına alınan ve daha sonra başka bir soruşturma nedeniyle alındıkları belirtilen 3 kişi de, sevk edildikleri savcılıkta serbest bırakıldı.