İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan yazılı açıklamaya göre; İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlerin sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce kaldıkları ve 'şok evleri' olarak adlandırdıkları mekanlar ile ikamet sahiplerine yönelik çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, Başakşehir'deki 7 adrese 6 Nisan’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polisinin de katıldığı operasyonda, 56 kaçak göçmen yakalandı.

Yapılan incelemede, evlerde koğuş şeklinde ranza sistemi kurulduğu; Ö.A., A.H. ve M.Y. isimli 3 ev sahibinin kaçak göçmenleri evlerinde barındırdıkları ve haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Ayrıca Y.E. isimli yabancı uyruklu bir şüphelinin de kaçak göçmenlere ev kiralanmasında aracılık yaptığı tespit edildi.

Kaçak göçmenlere yer temin ettikleri gerekçesiyle haklarında adli işlem yapılan 4 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından 10 Nisan’da adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken bu kişilere, evlerinde barındırdıkları her bir kaçak göçmen başına 5 bin 740 lira, toplamda ise 321 bin 440 TL idari para cezası kesildi.

Yakalanan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik işlemlere başlandığı öğrenildi.