İstanbul Bağcılar Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslan, iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı ve görevden alındı.  BirGün’ün haberine göre, 13 Mart 2023 günü Bağcılar Polis Merkezi Amirliği’ne giden bir anne, Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslan’dan şikâyetçi olmak istediğini söyledi. Burada beyanı alınan anne, İbrahim Arslan’ın, 16 yaşındaki lise öğrencisi oğluna cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü.

SPERM ÖRNEKLERİ OLAN PANTOLON SAVCILIKTA

Anne, cinsel istismar sırasında oğlunun giydiği ve üzerinde sperm örnekleri olan pantolonu polise teslim etti. İkinci bir lise öğrencisi çocuk da İbrahim Arslan’ın muhtarlıkta kendisine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu.

'HAKKIMDAKİ İSNADI KABUL ETMEM! CİNSEL MAKSATLI TEMAS...'

İki çocuk babası, 40 yaşındaki muhtar Arslan gözaltına alındı. 14 Mart 2023 günü savcılık sorgusunun ardından ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçundan tutuklanması istemiyle Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Avukat Arslan, buradaki ifadesinde “… anlattıkları hususlar doğru değildir. Cinsel maksatlı herhangi bir temasım olmamıştır. Kaldı ki bugün itibariyle (İkinci şikayetçi çocuğun ismini söylüyor) ve annesi savcılığa dilekçe yazarak ifadesinde yer alan anlatımlarını arkadaşı (İlk şikayetçi çocuğun ismini söylüyor) yönlendirmesi ve tesiri ile yaptığını, halbuki olayın iç yüzünün anlattığı gibi olmadığı yönünde dilekçe vermişlerdir… Hakkımdaki isnadı kabul etmem. Ben mahallede sevilen bir kişiyim. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi.

AVUKATI: BU SUÇLAMA MUHTAR'I MAĞDUR ETTİ

Avukatı Arslan’ı, "Müvekkilim savunmasında beyan ettiği gibi mağdurun 18 yaşından küçük olduğunu bilmemektedir. Müvekkilim toplum içinde sevilen bir insandır. Bu suç ile muhatap olduğu için mağdurdur. Mağdurun vermiş olduğu beyanlar yalan beyandır… Müvekkilim görüntülerde yan tarafa geçtiğinde üzerinde taşımakta olduğu silahı yoktur. Kamera kayıtlarına denk gelecek şekilde bir arbede ya da darp olayı söz konusu değildir…" diyerek savundu.