İstanbul'da birkaç hafta önce yüzde 20'nin altına inen doluluk oranları son günlerde yaşanan kar ve yağmur şeklindeki yağışların ardından hızla yükselişe geçti.

İstanbul'da doluluk oranları yüzde 20’nin altına düşen barajlardaki su seviyesi hızla yükselmeye başladı. İSKİ’nin verilerine göre, bugün İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 28,66’ya ulaştı. Birkaç hafta önce yüzde 20'nin altına inen doluluk oranları son günlerde yaşanan kar ve yağmur şeklindeki yağışların ardından hızla yükselişe geçti. 10 Ocak tarihinde yüzde 19,56 olarak ölçülen baraj doluluk oranları 11 Ocak tarihinde yüzde 21,13’e; 12 Ocak tarihinde ise 22,10’a yükselmişti. 15 Ocak tarihinde ise doluluk oranı 28,03’e yükseldi.

KURUYAN BARAJLAR SUYLA DOLMAYA BAŞLADI

DHA'nın aktardığı habere göre, İstanbul ve çevresinde etkili olan kar ve yağmur şeklindeki yağışlar nedeniyle daha önce yüzde 5’lik değerlerin altına inen Kazandere ve Papuçdere Barajları da dolmaya başladı. Kazandere Barajında doluluk oranı yüzde 31,92 olarak ölçülürken Papuçdere Barajında doluluk oranı yüzde 15,18. Alibeyköy Barajında da doluluk oranı yüzde 37,70’e kadar yükseldi. Tarihi Güzelce kemeri önünde daha önceden keçilerin otlamaya başladığı alanlar yeniden suyla dolmaya başladı.

ISTRANCALAR BARAJINDA DOLULUK ORANI YÜZDE 97,47

İstanbul’un en dolu barajı şu anda Istrancalar. Barajdaki doluluk oranı yüzde 97,47 olarak kayıtlara geçti. Şu anda en düşük doluluk oranına sahip baraj ise Sazlıdere Barajı oldu. Sazlıdere Barajında doluluk oranı yüzde 9,24 olarak ölçüldü.

BARAJLARDAN 40 TON ATIK ÇIKARILDI

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSTAÇ ekipleri, 2 hafta içinde İstanbul il sınırları içindeki 7 baraj havzasında çalışma yaptı. Temizlik çalışmalarında baraj havzalarından toplam 40 ton atık çıktı. Bu atıkların yaklaşık yüzde 45’i yani 17,5 tonu evsel atık. Evsel atıkları, sırasıyla 8,5 ton ile cam, 7,5 ton ile plastik, 4,5 ton ile metal ve 2 ton ile kağıt izledi. Toplanan atıklar, İBB tesislerinde bertaraf edildi.