İstanbul'da kaçak midye avcılığı yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 2 ton midye ele geçirildi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Arnavutköy İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Küçükçekmece İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara Ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği, Avrupa Yakası Merkez Zabıta Amirliği Zabıta Daire Başkanlığı Komuta Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı deniz polisleri ve kara ekiplerinden oluşan 29 personel ve 2 bot ile bugün kaçak midye avcılığı yalanlara denetim yapıldı.

Denetimde el konulan trol ağı, mülkiyeti kamuya geçirme kararı alınması için yediemin limanına teslim edildi. Denetimde 2 kişiye toplam 16 bin 635 lira idari para cezası kesildi.

"BU MİDYEYİ YEDİĞİNİZ AN FELÇ BİLE GEÇİREBİLİRSİNİZ"

Müsilajın etkisi altındaki Marmara ve İstanbul Boğazı'nda kaçak avcılar midye toplamaya devam ediyor.  Uzmanlar ise müsilajın azalması için midyelerin çoğaltılması gerektiğine dikkat çekerken midye tüketiminin sağlık risklerine de dikkat çekmişti. 

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Muharrem Balcı midye tüketiminin riskli olduğunu belirterek "Deniz salyası ile birlikle bazı özel mikroorganizma grupları ortaya çıkacaktır. Bu mikroorganizmalar oldukça zehirlidir. Midyeler bu zehirli maddeleri biriktirir ve soframıza kadar gelir. Bu midyeyi yediğiniz anda felç bile geçirebilirsiniz" demişti.