İstanbul Valiliği; Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik sürdürülen Kabe resmi operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. 4 kişinin gözaltında olduğunu belirten Valilik, iki kulüpte yapılan aramalarda “söz konusu resmin asıldığı pano ile LGBTİ+ bayrakları ele geçirdiklerini” duyurdu.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi önünde “Kabe fotoğrafının yere serilmesine” ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 kişinin işlemlerinin devam ettiğini, 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste Rektörlük binası karşısına “Kabe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması” içeren bir resim asıldığının tespit edildiği hatırlatıldı. Açıklamada beş kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin Savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

İKİ KULÜPTE ARAMA YAPILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü’nde arama yapıldığı bilgisi verilen açıklamada, “söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunduğu” dile getirildi. Valilik, ayrıca LGBTi+ Kulübü’nde yapılan aramada da, “LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirildiğini”; bir adet de “PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap” bulunduğunu açıkladı. https://dokuz8haber.net/gundem/tartismali-kabe-resmi-neden-cizildi-ne-anlatiyor/