İstanbul Valiliği, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın çocuklarının eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan yardım kampanyasının kendileri tarafından değil, ailenin isteği üzerine sonlandırıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden doktor Yavuz Kalaycı’nın çocuklarının eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan yardım kampanyasının ailenin talebi doğrultusunda sonlandırıldığını açıkladı. Valiliğin yazılı açıklamasında, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada, yardım kampanyasının valilikçe durdurulduğu yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Kalaycı’nın eşi Rivaze Kalaycı’nın muvafakatıyla İstanbul Tabip Odası tarafından Valiliğe müracaat edilerek Türkiye genelinde 3 ay süreyle yardım toplama kampanyası düzenlenmesi talebinde bulunulduğunun hatırlatıldığı açıklamada, talebin valiliğin 08.07.2020 tarihli onayı ile uygun görüldüğü ve gerekli izin verilerek kampanyanın başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sayın Rivaze Kalaycı, Valiliğimize sunmuş olduğu 17.07.2020 tarihli dilekçeyle ‘Yardım Toplama Kampanyası’nın sonlandırılmasını talep etmiştir. Merhum Dr. Yavuz Kalaycı’nın eşi Rivaze Kalaycı’nın muvafakati ile İstanbul Tabip Odası’na verilen yardım toplama izni, yine Rivaze Kalaycı’nın talebi doğrultusunda sonlandırılmıştır. Konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası’na, sorumlu Kurul ve ilgili bankalara bilgi verilmiştir. Valiliğimizce yapılan işlem, ailenin talebinin yerine getirilmesidir. Merhum Dr. Yavuz Kalaycı’ya Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz."

İSTANBUL TABİP ODASI ÇAĞRI YAPMIŞTI

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocuklarının eğitimi için başlattığı “Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet” kampanyasının İstanbul Valiliği tarafından engellenmek istendiğini belirtmiş ve Valiliğe çağrıda bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Tabip Odası üyesi olan ve Eyüp Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Yavuz Kalaycı’yı 19 Nisan 2020 günü Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1988 yılı mezunlarından Dr. Yavuz Kalaycı, evli ve iki küçük kız çocuğu babasıydı. Kalaycı’nın son mesajının ise, “Kızlarım küçük sahip çıkarsınız değil mi?” olduğu açıklanmıştı.