Bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 64 ülkeden 1500 kültür ve sanat elçisi katılacak. Pandemi nedeniyle son 2 yıldır kısıtlı şartlarda yapılan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 29 Temmuz – 6 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Festival, uluslararası etkinlikleri, sergileri, halk konserlerinin yanı sıra kültür sanat aktiviteleri ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ

23. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Altınköprü Çağdaş Dans Yarışması, Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Atölye Bayramı – Geleneksel El Sanatları Sergisi, Uluslararası Güler Ertan Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve sergisi, Köklere Yolculuk “Eşikten Yükselen Sesler” kapı tokmakları, anahtarlar, kilitler ve şamdan sergisi, İstanbul’un zilleri sergisi, Su ve Flyboard gösterileri ve Türk Yemekleri Sergisi bu yılda her gün on binlerce insanı Büyükçekmece’ye çekecek.

HALK KONSERLERİNDE SEVİLEN SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Festival kapsamında düzenlenecek olan bu yılki halk konserlerinde ise sevilen sanatçılar, Yeni Türkü, Melek Mosso, Buray, Haluk Levent ve Koray Avcı’yı hayranlarıyla buluşturacak. Bu yıl kültür sanat dalında Yaşam Boyu Onur Ödülü Zihni Göktay, Başarı Ödülleri Sumru Yavrucuk ve Şevket Çoruh, Basın Onur Ödülü Orhan Bursalı, Basın Başarı Ödülü ise Murat Ağırel’e verilecek.