İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası'nın (İSTİB) deprem bölgesine kurduğu konteyner köyde yaşam başladı.

İSTİB'den yapılan açıklamaya göre, İSTİB'in deprem bölgesine yaptığı yardımlar sürüyor. Deprem bölgesine yardım malzemesi tırları ve ekmek üretimi için un gönderen İSTİB'in konteyner köyü AFAD yönetiminde Adıyaman'da hizmete başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, felaketin ardından hemen çalışmalara başladıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Önce acil ihtiyaçlar için harekete geçtik ve bölgeye yardım malzemeleri ulaştırdık. Hem çalışanlarımızdan hem de meclis ve komite üyelerimizden birçok arkadaşımız bölgeye giderek yardım çalışmalarına bizzat katıldı. Hatta hala bölgede depremzedelere ekmek dağıtan, fırın işleten üyelerimiz var. Böyle bir felaketin yaralarını sarmanın uzun süreceğini bildiğimiz için yardımlarımızı kısa, orta ve uzun vadeli olarak planladık. Bu planlamalar dahilinde gerçekleştirilen konteyner köyümüz de hizmete girdi. AFAD koordinasyonuyla ve AFAD'ın standartlarında ürettirdiğimiz 21 metrekarelik, tuvalet, banyo ve mutfak evyesi bulunan 100 konteynerimize depremzedeler yerleştirildi."