İstanbul Tabip Odası, bugün düzenlediği basın toplantısı ile sorumlulara bir kez daha seslendi, "Aşılamayı Hızlandırın, Ölümleri Durdurun!" dedi. İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu tarafından yapılan açıklamada, siyasi iktidarın sahte umutlar dağıtıp, "asılsız başarı hikayesi" yazmaya çalıştığı ifade edildi. Ölümlerin altı haftadır sürekli olarak arttığına dikkat çekilen açıklamada, "Ölümler günlük 200'ün üzerine çıktı. Vaka sayıları plato çizse de ölüm sayıları dördüncü pike gidiyor" denildi.

"SALGIN DURDURULAMIYOR"

Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu tarafından okunan açıklamada şöyle denildi: "Toplam ölüm sayısı 54.765 oldu, aktif vaka sayısı 455 bini geçti. Ağustos ayının ilk üç haftasında 2.955 kişi hayatını kaybetti; 16-22 Ağustos arasında haftalık toplam ölüm bir önceki haftaya göre yüzde 43 arttı; 1.374 yurttaşımızı daha kaybettik. Vaka sayıları plato çizse de ölüm sayıları dördüncü pike gidiyor. Salgın durdurulamıyor, aksine bir kez daha yükseliyor."

AŞISIZ İNSANLARA KISITLAMA TALEBİ

"Çarklar dönecek, üretim Sürecek!” baskısının, 1 Temmuz’daki kontrolsüz açılmanın ve aşı karmaşasının bedelini insanların canıyla ödediği vurgulanan açıklamada, aşılamanın yaygınlaştırılması ve 12 yaş üzeri bütün nüfus bir an önce aşılanması talep edildi. Açıklamada, aşı yaptırmayanların toplum sağlığını tehlikeye atma hakları olmadığı belirtilerek, "Sadece okullarda, şehirlerarası seyahatlerde, konser gibi etkinliklerde değil; insanların toplu halde bulunduğu bütün ortamlarda aşısız insanların bulunması kısıtlanmalıdır" denildi. Açıklamada, yüz yüze eğitimin başladığı okullarda gerekli önlemlerin alınması da istedi.