HABER MERKEZİ: Fatoş Erdoğan

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu dün gerçekleşen Aşı karşıtı mitingin ardından muhabirimiz Fatoş Erdoğan'a açıklamalarda bulundu

Dün gerçekleşen aşı karşıtı miting olarak adlandırılan toplanmayı Anayasal hak olarak gördüklerini belirten Küçükosmanoğlu bir hafta önce engellenen dünya barış günü mitinginin yasaklanmasını hatırlatarak polisin güç kullandığını, gözaltı yaptığını bu ikiyüzlülüğü teşhir etmek gerektiğini söyledi.

BİLİM DIŞI GÖRÜŞLERE PRİM VERMEMEK LAZIM

Mitingde savunulan, sosyal medyada yayılan aşı karşıtı, aslında covid diye bir hastalık olmadığı, aşının insanları kontrol etmek için küresel güçlerin bir oyunu olduğu gibi bilim dışı görüşlere prim vermemek lazım dedi.

Bu görüşlerin toplum içinde yayılması toplum sağlığını etkileyen bir durumdur bizler bundan memnun değiliz diyen Küçükosmanoğlu sağlık otoritesinin bu duruma dur demesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı’nın sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

BİLİM DIŞI İDDİALAR İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDECEK BOYUTA ULAŞMIŞTIR

Aşı karşıtlığını Sağlık Bakanlığı’nın, iktidarın tutarsız sağlık politikaları, covidle mücadele, aşıda ki başarısızlığı etkilemektedir. Ancak burada aşının faydasız olduğu çocukluk çağı aşıları hakkında bile tereddüt doğurabilecek saçma sapan bilim dışı iddialar var ve bunlar açıkçası insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşmıştır. 

Covid diye bir hastalık var. Dün 20 binden fazla vaka tespiti yapıldı 270 insanımız hayatını kaybetti ve ölmeye devam ediyor. Bu hastalığın gerçek olmadığını basit bir grip olduğunu iddia edip insanların kafasında soru işaretleri oluşturmaya çalışan kişilerin cip takılacak, kısırlık yapıyor şeklinde bilim dışı safsatasına insanların inanmamasını isteyen Küçükosmanoğlu aşılar güvenlidir  100 de yüz korumamakla birlikte hastaneye yatışları azaltmaktadır bu sebeple aşının hızla yaygın bir şekilde 12 yaş üstü gruba yapılmasını öneriyoruz bu konuda bilimsel veriler elimizde ve yeterlidir dedi.