Mersin’de İstanbul Sözleşmesi’ni savunan ve feshine tepki gösteren kadınlara şimdiye kadar 128 bin TL’yi aşkın para cezası kesildi.

Mersin Kadın Platformu, feshedilen İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin başlattığı “Yaşam nöbeti” 5’inci haftasında da devam etti. Yenişehir ilçesindeki Özgecan Arslan Parkı’nda yapılan açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” pankartı asıldı. Onlarca kadının katıldığı açıklamada, sık sık “Kadınlar birlikte güçlü”, “Yaşasın feminist mücadelemiz” ve “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habre göre, bu haftaki açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, bu haftaki nöbeti de 1 Mayıs'a adadıklarını belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nden bir an önce vazgeçilmesi isteyen Göncü, zararın neresinden dönülürse kar olacağını ifade etti.

"SİZİN SAYENİZDE DEĞİL, SİZE RAĞMEN HAYATTAYIZ"

Sözleşme kararından dönülmesi için eylem yapan kadınlara şimdiye kadar kolluk kuvvetleri tarafından 128 bin TL’yi aşkın bir cezanın kesildiğini hatırlatan Göncü, “Emniyet, para cezaları ile kadınların mücadelesini durdurabileceğini düşünüyor! Siz öldürülen kız kardeşlerimizin hesabını verin, yasaları uygulayın, sağlımızı biz düşünürüz. Biliyorsunuz sizin sayesinde değil size rağmen hayattayız” diyerek, kesilen para cezalarına tepki gösterdi. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu dile getiren Göncü, yetkili kurumlara seslenerek, “Siz de artık doğru politikaları oluşturup uygulayana kadar biz kadınlar; susmuyoruz, korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz” dedi.

"PATRİYARKAYI SARSMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Kadın emeğine vurgu yapan Göncü, “Unutmayın kadınlar durursa dünya durur. Kapitalizmin ana damarı olan patriarkayı sarsmaya devam ediyoruz. Sınıfı bölen feminizm değil patriarkadır. Yaşasın 1 Mayıs ve kadın dayanışması” dedi. Açıklama, sloganlar eşliğinde son buldu.