İlk kez kıtalararası gerçekleştirilen Oral B İstanbul Boğaziçi Triatlonu sona erdi.

Kanlıca İskelesi'nden 06.30'da yüzme ile başlayan ve 500 triatletin katıldığı yarışlarda sporcular, 2 bin 300 metrelik parkurun ardından Küçüksu İskelesi'nde karaya çıktı. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçip Harp Akademileri Kavşağı'ndan dönerek 40 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayan sporcular, Küçüksu-Çubuklu arasında 3 tur olarak hazırlanan 10 kilometrelik parkuru koşarak yarışı tamamladı.

İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu'nda elit erkekler birincisi, Yüz Bin Koş Spor Kulübü'nden Gültıgın Er olurken, elit kadınlar kategorisi birincisi Göztepe Spor Kulübü'nden İpek Öztosun oldu.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu verdi.

Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya, töreninde yaptığı konuşmada, "Bu organizasyon için çok uğraştık ve başardık. İzlerken duygulandık. Hayalimize ortak olanlara teşekkür ediyorum. Seneye daha iyisini yapacağız." dedi.

DERECEYE GİRENLER

Erkekler genel klasman sonuçları şöyle:

1- Bahadır Tama (Antalya Spor Kulübü)

2- Bartu Ören (Çelpa Spor Kulübü)

3- Oleg Astanin (TRIA Spor Kulübü)

KADINLAR GENEL KLASMAN SONUÇLARI: 

1- Merve Güney (Ferdi Spor Kulübü)

2- Çiğdem Tütüncü (Göztepe Spor Kulübü)

3- Melda Fatma Derviş (Adalar Su Sporları Kulübü)