Van Dernekler Federasyonun İstanbul yeni kapıda düzenlediği Van Tanıtım Günlerine CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de katıldı. "Van Dernekler Federasyonunu bu etkinlik için teşekkür ediyorum" diyen şunları söyledi:

"İş cinayetlerine gelince Türkiye’de maalesef üzülerek söylüyorum iş cinayetleri Dünya’nın neredeyse birinci sırasındayız. Bunlar tabi mülteci dediğimiz ya da sığınmacı dediğimiz ona dahil değil onu da dahil ettiğinizde çünkü hiçbir kaydı yok özellikle İstanbul’da çokça bölgelerde biliyorum. İşte Afgan, Suriyeli, Pakistanlı ve Asyalı bir sürü insan iş cinayetlerine hayatlarını kaybediyor. Bunlar ayakta kalmak için bugün 100-150 TL'ye ihtiyacı var maalesef her türlü işe gidiyor. Gittiği işe de cansız bedenini bırakıyor. İstanbul’da kimsesizler mezarlığına gittiğinizde bunu çok olarak net görebiliyoruz. Bu kölelik düzenini hep beraber değiştireceğiz. Sonuç olarak nerede olursa olsun hangi millet hangi ırktan olursa olsun insandır. İnsana insan gibi sosyal devletin insan gibi davranması gerekir.

"VANLI İŞÇİLER İNŞAATLARDA HAYATLARINI KAYBEDİYOR"

Bütün Türkiye’de olan iş cinayetleriyle ilgili bir harita açıklamıştık ne yazık ki Van'da çok önemli ölümlerin katliamların iş cinayetlerinin olduğunu görüyoruz. Umut ediyorum bu son olur. Özellikle kamu yöneticilerinin önlem alması lazım. İnsan yaşamının devlet garantili olması lazım. Ama ne yazık ki binlerce insanın kaderini iş dünyasına bırakmışız iş dünyasının da birinci önceliği kar olduğu için bedeninizi bırakıyorsunuz arkanızda binlerce kederli aile yas içinde bırakıyorsunuz. CHP iktidarında buna son vereceğiz."