Bazı sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi ile 3 ilde kamulaştırma ve 2 ilde arazi toplulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanı kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

4 SİT ALANININ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Melenia Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü Doğal Sit Alanı'nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Akbaba ve Dereseki mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı da kesin korunacak hassas alan kapsamına alındı.

Beykoz ilçesindeki Elmalı ve Örnekköy mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

3 İLDE BAZI ALANLARDA KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 3565, 3562, 3561 ada numaralı 10 ayrı parselin, Osmangazi Meydan Projesi kapsamında Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yozgat-Sorgun Araplı Göleti İkmal Projesi'nin yapılması amacıyla Yeniyer/Ahmetfakılı ve Çiğdemli/Duralidayılı mahallelerinde yer alan 101 ve 131 ada numaralı 73 parselin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Denizli'nin Sarayköy ve Babadağ ilçelerinde, Bekirler, Kelleci, Mollaahmet, Yeniköy, Altıntepe ve Beylerbeyi mahallelerinde yer alan 105 parselin, “154 kilovat Denizli RES-Denizli Batı TM Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

ÇANAKKALE VE KONYA’DAKİ BAZI MAHALLELERE TOPLULAŞTIRMA KARARI

Çanakkale'nin Biga ilçesi, Bekirli Mahallesi'nde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Kızören, İpekler, Obruk, Sürüç, Köseali, Yenice, Yavşankuyu ve Başgötüren mahallelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması kararlaştırıldı.

Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy, Sarıkaya, Saçıkara ve Başkuyu mahallelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.