İstanbul merkezli 9 ilde usulsüz işlem yaparak bankaları 100 milyon lira dolandırdıkları şüphesiyle 10 Mart'ta gözaltına alınan 24 kişiden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, usulsüz işlemler yaparak bankaları yaklaşık 100 milyon lira dolandırdıkları gerekçesiyle 32 kişilik bir şebekeye yönelik soruşturma başlatılmış, bunun sonucunda da İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube polisi tarafından 10 Mart tarihinde 9 ilde düzenlenen operasyonlarda 24 kişi yakalanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre de İstanbul, İzmir, Adana, Tekirdağ, Kocaeli, Uşak, Batman, Elazığ ve Tunceli'de yapılan operasyonlarda 39 pos cihazı, farklı bankalara ait çok sayıda kredi kartları, 400 bin TL para, 49 sikke, 3 av tüfeği, 2 pompalı tüfek ve 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirilmişti.

Yine aynı şüphelilere ait işyerinde yapılan aramalarda halk sağlığını ve güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde, tarihi geçmiş çikolata, meyve suyu, salça ve kuruyemiş gibi gıda ürünlerini stokladıkları, solüsyon marifeti ile koliler üzerindeki etiket tarihlerini silerek, kurulan düzenekle üzerlerine ileri tarihli barkodlar yapıştırıp piyasaya sürdükleri tespit edilmişti.

Operasyonda yakalanan 24 şüpheli, polisteki ifade işlemlerinin ardından 13 Mart'ta adliyeye sevk edilmişti. Bunlardan ikisi serbest bırakılırken, 13 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanmıştı. Geri kalan 9 şebeke üyesinin de önceki gün sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

Öte yandan, operasyon çerçevesinde ele geçen malzemeler bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi.