İşten atılmaların insan hakları ihlali olduğunu belirten İstanbul KHK’lılar Platformu, hafta boyu alanlarda olacağını duyurdu.

İstanbul KHK’lılar Platformu, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası ilişkin Kadıköy İskele Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"BİZLERE KARŞI 4,5 YILDIR 'İNSANLIK SUÇU' İŞLENİYOR"

Açıklamayı Platform adına Emine Yüzgeç okudu. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne Türkiye’nin uymadığına dikkat çeken Yüzgeç, KHK ile işlerinden atılan insanların fiili olarak vatandaşlık haklarından mahrum bırakıldığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu ülkede, bizlere karşı, 4,5 yıldır bir ‘insanlık suçu’ işleniyor. Bizler 4,5 yıldır KHK cehennemini yaşıyoruz. Bizler 4,5 yıldır, kendi vatanımızda ‘vatansız’ muamelesi görüyoruz. İktidar ve yandaşlarının propagandasını yaptıkları gibi biz KHK’lılar, sadece işsiz bırakılmadık. Bizlerin tüm insan hak ve hürriyetleri de ellerinden aldı. Kendi doğduğumuz topraklarda büyük bir dışlamaya ve ötekileştirmeye maruz bırakıldık. Kendi doğduğumuz topraklarda fiilen vatansızlaştırıldık, açlığa ve ölüme mahkum edildik."

"KHK'LAR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR"

Haklarından vazgeçmeyeceklerini ve 17 Aralık’a kadar her gün saat 14.00’de basın açıklaması yapacaklarını aktaran Emine Yüzgeç, şu ifadeleri kullandı: "Bize karış işlenen ‘insanlık suçlarını’ bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz ve diyoruz ki; ‘KHK’lar İnsan Hakları İhlalidir’ ve bu suça ortak olanalar mutlaka ve mutlaka insanlık hukuku ve vicdanı önünde yargılanıp mahkum edileceklerdir."